top of page

Energie Healing: Wat is het en Wat zijn de Effecten?

Op zoek naar verbetering van je algehele welzijn en een diepere verbinding met je ware zelf, met wie je diep van binnen bent? Of verlang je simpelweg naar meer ruimte en ontspanning in je leven? Ervaar meer innerlijke rust. Geef je over aan de stilte van binnen en leer jezelf op een dieper niveau kennen. Een geweldige start om gemakkelijker contact te maken met je ware zelf, je natuurlijke wijsheid, je intuïtie, de natuur en anderen kan een energie healing sessie zijn. Het kan blokkades opheffen, meer ademruimte bieden en nuttige inzichten geven voor je introspectieproces om je op weg te helpen.​​


Wat is 'Energie Healing' en Hoe Werkt het?

Alles in dit universum is informatie uitgedrukt als energie die vibreert op verschillende frequenties volgens de wet van Trilling - een van de 7 natuurwetten. De wet van Aantrekking stelt dat gelijke frequenties elkaar aantrekken, dus lagere vibrerende deeltjes en golven clusteren samen met de lagere vibrerende energieën. En dus ook andersom.

Jouw lichaams-energiesysteem bestaat uit allerlei frequenties en vele tegenstrijdige frequenties, aangezien we in een gepolariseerde wereld leven. Hier wordt het interessant. Stel je eens voor dat je gefrustreerd raakt over iets dat je volledig triggert. Hallo, lage vibraties! Deze lage frequentie vertelt je waar in je systeem je "weerstand biedt", iets afwijst, iets van jezelf dat je misschien niet wilt zien of ervaren. Hier is je ego meestal zeer onbewust de baas. Als je dit je dag laat beheersen, kun je al raden hoe je je voor de rest van de dag zult voelen.

Je bestaat echter niet alleen uit deze lage vibraties, want dan zou het leven ook saai zijn. Dus, het volgende moment kun je je bijvoorbeeld volledig verliezen in je creatieve passie. Welkom, hoge vibraties! Deze 'creatieve passie' is verbonden met je pure expressie van het hogere Zelf. Hier voel je begeleiding en gedraagt de tijd zich niet zoals je normaal ervaart. Alles in dit universum komt voort uit één Goddelijke Bron, of Oneindige Intelligentie (hoe je het ook wilt noemen) en is dus een uitdrukking van deze Eénheid. Zo ben jij ook!


Een energie healing roept de hoge frequenties binnenin je wezen op en toont liefdevol wat niet in overeenstemming is met deze hoge vibratie. Hierdoor worden de vibraties verhoogd naar deze pure en essentiële natuurlijke vibratie binnenin jou. Oude en stagnerende, niet-dienende, lagere vibrerende onderwerpen laten eenvoudigweg los. Daarom worden jouw pad en jouw waarheid gevonden in jouw unieke expressie en wezen van jezelf.

Disclaimer

Het 'niet-dienende' gedeelte is hier belangrijk en moet zonder oordeel begrepen worden. Iets wat je dwarszit, is meestal een trigger om inzichten te ontvangen en iets over jezelf te leren. Daarom wordt het nog steeds door je energiesysteem als 'dienend' beschouwd.


Verschillende Vormen van Energie Healing

Er zijn vele manieren en vormen waarin healingpraktijken worden uitgevoerd. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van aromatherapie, psychotherapie, kristaltherapie, klankbaden en het opleggen van handen door een 'goeroe'. De beoefenaar verbindt zich met zijn of haar pure essentiële, natuurlijke helende energie, het licht van binnen, hun hogere Zelf of welke naam het beste bij jou resoneert. Kristallen, geluiden en geuren bestaan al van nature in deze staat. Hun energiefrequentie is hoog en een pure expressie van het zelf, wat deze kwaliteiten ook in jouw systeem uitnodigt. Dit kan worden gedaan door middel van zogenaamde spiegeling van energievibraties (het innerlijke licht van de beoefenaar en het innerlijke licht van de cliënt), door transmissies van liefdevolle helende energie (van Bron, God, het Goddelijke of het Opperwezen, kies je woord) zoals gedaan wordt bij Reiki-healing, of door channeling (de beoefenaar is een kanaal voor hogere vibrerende wezens die hier zijn om de frequentie van de Aarde te verhogen), zoals wordt gedaan met andere vormen van energywerk en healing. Combinaties zijn ook mogelijk.


Intuïtieve Energie Healing

Deze Intuïtieve Healing is mijn persoonlijke helende energie, gebaseerd op de methode van spiegeling. Ik zuiver mijn energiesysteem voor de sessie, zodat ik gegrond en neutraal ben. Na een korte check-in met jou geef ik me over aan mijn intuïtie. Hierdoor verbind ik me met de omliggende natuurlijke energie, mijn eigen helende energie en jouw energiesysteem. Deze beginnen te stromen en te dansen, met mijn intuïtie als gids. Als energie-lezer 'zie' ik ook de thema's in jouw energiesysteem en deel ik graag mijn inzichten met mijn cliënten achteraf.


De Energie van de Natuur

De energie van de omliggende natuur activeert jouw systeem in de richting van de energie van de natuur. Heb je dit weleens gemerkt tijdens een wandeling in het bos? De natuur bestaat uit levende en energetische wezens, net als wij. Elke plant, steen of druppel water heeft een complex energiesysteem dat op een zeer diep en diepgaand niveau weet heeft van zichzelf en zijn omgeving. Het zijn zeer gecentreerde wezens. Hun weten is een prachtige gids voor kwaliteiten als vrede, rust, stilte, onvoorwaardelijke zelfexpressie en 'zijn'. En ze zijn zo blij om samen te werken met ons mensen.Energie Healing: Effecten van een Sessie

Een energie healing sessie is een prachtige stroom van energie die je energiesysteem zuivert van overtollige zware energie, vastzittende energie en lage vibraties die klaar zijn om losgelaten te worden. De effecten van energie healing sessies helpen je ook om te ontspannen, gegrond te zijn in de aarde en in jezelf. Het brengt je terug naar je ware zelf, je natuurlijke wijsheid en ware aard.

Deze sessie heelt je op een holistische manier, op verschillende niveaus en op een dieper niveau. Dit is geen conventioneel medisch hulpmiddel. Het vergroot je bewustzijn, maakt je zachter en helpt je om het leven te observeren en te accepteren zoals het is. Het geeft je een gevoel van meer verbonden zijn met jezelf, je lichaam, meer gegrond zijn of gewoon meer rust en helderheid ervaren. De energie van de natuur wordt ook geactiveerd in je systeem - als dit juist is voor jou op dat moment. Dit ondersteunt de bovengenoemde kwaliteiten, evenals het bieden van een moeiteloze verbinding met de roep van de natuur.

Deze healingsessie helpt je om op dagelijkse basis gemakkelijker contact te maken met de natuur en opent een nieuwe intuïtieve verbinding ermee. Wees na deze healing sessie meer bewust van je natuurlijke omgeving en laat de natuur je meenemen in verwondering. Lees alles over de healings die ik aanbied hier of boek nu je healing.

Comments


bottom of page