top of page
_MG_2132.jpg

Kruidennwandelingen

Ontdek eetbare, medicinale en nuttige planten bij jou in de buurt. Zie hoe de natuur overal om je heen is.

Onkruid... Overal... Heb je ooit nagedacht over de enorme hoeveelheid eetbaar lekkers dat vlak voor je deur staat? Het groeit uitbundig en overvloedig, boordevol voedingsstoffen! Kleine kruiden, bloemen, vaste planten, noten, bessen en zaden. Laat me je meenemen op een excursie in het wild, zodat jij ook aan je eigen wildplukreis kunt beginnen.

  • In park Groenewoud, Utrecht


    Dagen aan het laden...

    30 euros

"  De natuur leert ons over overvloed en verwondering. Je hoeft alleen maar je hart te openen en het te zien! "

Deze wandeling is voor jou 

Je weet wel dat er nuttige en eetbare planten zijn, maar welke? Hoe herken je ze?

Je wilt graag beginnen aan het plukken van wilde eetbare planten, maar je weet niet hoe en je voelt je onzeker om het zelf te doen zonder begeleiding.

Je bent geïnteresseerd in wat de natuur jou te bieden heeft en je wilt graag geïnspireerd worden.

Je bent nieuwsgierig naar de overvloed van de natuur om je heen.

IMG_20231002_181328.jpg

Na de Kruidenwandeling

Je hebt kennis van een heldere en beknopte set aan eetbare planten die op dit moment groeien.

Je bent bekend met de smaak en geur van deze planten, evenals enkele verschillen in uiterlijk, zodat je ze later zelf kunt herkennen.

Je bent bekend met de 'spelregels' van het wildplukken van wilde eetbare planten, zodat je je veiliger en zelfverzekerder voelt om alleen op pad te gaan.

Na deze wildplukwandeling heb je inspiratie over wat je met je 'oogst' kunt doen.

Je weet hoe je via je hart en intuïtie verbonden bent met de natuur, waardoor je je in het algemeen meer verbonden voelt met de natuur.

Gaaf!
Hoe werkt het?

In het Kort

Ik neem je mee op een magische wandeling met natuurbeleving. Luister naar de fluisteringen van de bomen en planten. Na een wandeling in het bos ben je vaak zó kalm en ontspannen. Je laadt letterlijk op. Heb je hier weleens bij stilgestaan? Laat je tijdens deze wandeling meenemen in de verbinding met de natuur en dat wat de natuur ons te vertellen heeft.

        We starten gezamenlijk met een kort voorstelrondje onder het genot van wat lekkers te drinken. Gedurende de wandeling neem ik je mee in de eetbare, medicinale en energetische eigenschappen van de planten van dit fijne natuurlijke terrein aan de rand van de stad Utrecht. We doen een onspannende oefening om jezelf te gronden en alle zintuigen open te zetten. Daarna is er ruimte om zelf op verkenning te gaan en te zien waar jouw aandacht getrokken wordt. We eindigen gezamenlijk met een wilde versnapering en thee in een kring om kort te delen wat deze ervaring met ons deed.

De Opties voor Wildplukwandelingen

KRUIDENWANDELING EN NATUURBELEVING MET WILDE THEE & SNACKS - @PAPENDORP Tijdens deze wandeling komen we langs Stadstuinen Groenewoud in Papendorp, Utrecht. Dit is een geweldig voedselbosachtig tuinpark, waar wij als bezoekers altijd toegang toe hebben als tijdens de daguren. Ze werken hier samen met de natuur tijdens het onderhoud van de tuinen en het park, wat zorgt voor een grote diversiteit aan planten en dieren. In de omgeving ervan heb ik ontdekt dat er ook zoveel te verkennen valt. We zullen hier veel te bespreken en te leren hebben. Omdat het een rustgevende en mooie plek is, zal je ervaren dat het een geweldige plek is om onze verbinding met de natuur te verdiepen met aardings- en centreringsoefeningen.

KRUIDENWANDELING EN NATUURBELEVING MET WILDE THEE & SNACKS - @WONDER WOODS Deze wandeling omvat een meer diepgaande ervaring met de natuur en de planten die we opzoeken. Deze plek is een geweldige plek in ontwikkeling met o.a. voedselbos en bloemen pluk weide. Ik zal je begeleiden door een bewuste ervaring met de plant die je hebt geoogst. Om zo de boodschap die deze plant voor jou heeft te achterhalen en op welke manier deze je kan ondersteunen op dit punt in jouw leven. Het is een zeer verrijkende en verbindende ervaring die je ogen opent voor de natuur en nieuwe mogelijkheden.

Vind de Antwoorden op je Vragen

Waarom ik je bij voorkeur niet mee naar het bos neem? Het bos is een prachtig, rustgevend en ontspannen gebied dat zich zeker leent voor een wildplukwandeling. Minder vervuiling, enorme ruimte. En ook heel veel bomen! Ze bedekken de grond met schaduw en veel kleine eetbare kruidachtige plantjes groeien daar niet of hebben veel moeite om er te groeien. Daarnaast lopen en fietsen wij mensen veel rond. We lopen langs en over bloeiende en zich uitzaaiende planten. Zo nemen we de zaden die ze hebben geproduceerd mee. Net als de vogels. We verrijken de plaatsen met deze zaden. Zo bevindt de grootste diversiteit aan planten die ik heb gevonden zich in de buurt van het voedpad. De laatste reden is dat velen van ons niet naast het bos wonen. Ik vind het heel verhelderend om eetbare en geneeskrachtige planten voor de deur te kunnen herkennen. Als je ze tijdens een georganiseerde wandeling in een stedelijke omgeving herkent, zul je ze waarschijnlijk ook in de buurt van je huis herkennen! Het brengt de meeste uitdagingen met zich mee omdat we rekening moeten houden met vervuiling en omstanders, maar dit maakt ons nog betere wildplukkers!

Praktische zaken Je krijgt jouw geld terug als we het evenement annuleren. Daarnaast accepteer ik maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen tijdens de wandeling zonder gedoe de informatie tot zich kan krijgen. Zo is er voldoende ruimte voor vragen en persoonlijke interactie. De wandeling vindt plaats in wisselende weersomstandigheden. Dit betekent dat je je er wellicht op wilt kleden. In Papendorp lopen we over het voedpad, dat maakt het makkelijker. We annuleren de wandelingen wanneer: - Met harde wind of storm (mijn stem zal je niet bereiken). - Zware regen (er is een verschil tussen druppels en wanneer het giet). - Sneeuw (als de grond bedekt is, kunnen we niet zien of oogsten). - Vorst (het is leuk om naar bevroren planten te wijzen, maar we zullen de arme kleine kereltjes niet gebruiken omdat ze dan al genoeg te lijden hebben).

Wat zijn de prijzen? Wildplukwandeling - Papendorp | Inclusief Wilde Thee en Snacks | € 30,- incl. BTW Wildplukwandeling - Wonder Woods te Lierop | Inclusief Wilde Thee en Snacks| € 33,- incl. BTW

IMG-20231014-WA0004.jpg

Heb je al Besloten?

Yes!

Als je nog vragen hebt, schroom dan niet om die te stellen. Stuur me simpelweg een mail en ik kom er zo snel mogelijk op terug.

IMG_20231014_140447.jpg
bottom of page